Logo - lenke til forsiden
MENY

Grand Seminar 2017

"Medisiner som vi vet lite om, for å helbrede sykdommer vi vet mindre om, til mennesker vi ikke vet noe om"

Deltakere:

Niels Christian Geelmuyden gir i sin nyeste bok «Pillebefinnende» en grundig og avslørende gjennomgang av legemiddelindustrien og de mest brukte legemidlene i Norge.

Bjørg Njaa er tidligere leder av Landsforeningen for Pårørende innen Psykiatri (LPP) og Menneskerettighetsutvalget innen psykisk helse, LPP. Hun er nå LPPs representant i Fellesaksjonen for medisinfri behandling.

Pia Beate Pedersen er journalist og har startet podkast serien «Pia og psyken» der hun ønsker å øke kunnskap om, alminneliggjøre og bryte ned fordommer mot psykiske helseplager ved å snakke om og med hverandre og ulike gjester om livet og psyken.

Line Jenhaug, stipendiat ved høgskolen i Lillehammer, skriver avhandling om samarbeid mellom pårørende og kommunale omsorgstjenester, med bakgrunn i kurset om pårørendesamarbeid initiert av PIO-senteret.

Mona Nielsen, psykologspesialist, helseetaten, Oslo kommune, har vært med på å utvikle kurset i pårørendesamarbeid for helsepersonell sammen med PIO-senteret. 

Ellen Ugelstad er filmskaper og regissør. I 2011 lagde hun den prisvinnende dokumentaren Indian Summer om sin bror Torstein, som har levd med diagnosen schizofreni i 17 år. Nå arbeider hun med dokumentarfilmprosjektet Making sense together, en film om makt og avmakt i psykiatrien.

Sofie Frøysaa er standup-komiker, foredragsholder og gir ut sin første bok til våren. Hun reiser rundt med soloshowet, «Ambisiøs og deprimert».

Ingerid Louise Birkeland er sanger og utdannet ved Norges Musikkhøgskole, i København og New York. Alf Knutsen er organist, pianist og dirigent.

Roger Strand er en av Prøysenhusets egne formidlere, og en del av Prøysenhusbandet.

Se fullt program her.

Arrangør:

LPP Oslo/PIO-Pårørendesenteret i Oslo

Hvor:

Grand-Hotell

Når:

02.12.2017 klokken 09.30 - 16.00

Påmelding:

ole@piosenteret.no

Mar
22

Mestringskurs for bipolare og deres pårørende. Mestringskurs for bipolare og deres pårørende.

Bipolarforeningen Norge inviterer til mestringskurs for personer med bipolare lidelser og pårørende.

LPP Oslo/PIO-senteret har fått reservert 5 plasser.

Mar
26

STILLE TIME - tilbud om enkel, ledet meditasjon. STILLE TIME - tilbud om enkel, ledet meditasjon.

For hvem: Også i vår er dette tilbudet gratis og åpent for alle pårørende som er tilsluttet PIO. Her er en mulighet for deg som har behov for å senke skuldrene og finne ro i hverdagen. Du behøver ikke å ha erfaring med meditasjon fra før – men hvis du har meditert tidligere kan en stille ettermiddagstime gi støtte til å fortsette på egenhånd. Uansett, meditasjon er alltid noe vi gjør for første gang.

Apr
3

Samtalegruppe for foreldre til barn med autisme, Tourettes syndrom, ADHD(FULLT) Samtalegruppe for foreldre til barn med autisme, Tourettes syndrom, ADHD(FULLT)

PIO – senteret tilbyr nå ny samtalegruppe for foreldre til barn opptil 14 år med nevrobiologisk utviklingsforstyrrelse i samarbeid med helseetaten, Oslo kommune og Regional kompetansetjeneste for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og Narkolepsi, Helse Sør- Øst, Oslo universitetssykehus.

Apr
4

Latteryoga og klassisk yoga for pårørende i et og samme kurs!! Latteryoga og klassisk yoga for pårørende  i et og samme kurs!!

Etter ønske fra tidligere deltakere har vi kurs med både latteryoga og klassisk yoga. Nå med litt lenger tid til klassisk yoga for blant annet å ha mer tid til en lenger avspenning.

Apr
5

Kurs i Mindfulness-basert Stressmestring (MBSR) for pårørende.(FULLT) Kurs i Mindfulness-basert Stressmestring (MBSR) for pårørende.(FULLT)

Dette er den norske utgaven av det opprinnelige 8 - ukers kurset i Mindfulness som ble utviklet av Jon Kabat-Zinn ved University of Massachusetts Medical Center i USA i 1979. Mindfulness-baserte teknikker styrker evnen til å håndtere fysisk, psykisk og mentalt stress og bidrar til økt livskvalitet.

Apr
9

Temakveld OUS: Om depresjon og ECT behandling Temakveld OUS: Om depresjon og ECT behandling

v/ Magritt Skjølsvold Ræder, overlege v/ Akutt psykiatrisk avdeling og brukerrepresentant Heidi Egjar.

Apr
10

Samtalegruppe for foreldre til barn med autisme, Tourettes syndrom, ADHD(FULLT) Samtalegruppe for foreldre til barn med autisme, Tourettes syndrom, ADHD(FULLT)

PIO – senteret tilbyr nå ny samtalegruppe for foreldre til barn opptil 14 år med nevrobiologisk utviklingsforstyrrelse i samarbeid med helseetaten, Oslo kommune og Regional kompetansetjeneste for autisme, ADHD, Tourettes syndrom og Narkolepsi, Helse Sør- Øst, Oslo universitetssykehus.

Apr
12

Intro-kurs for pårørende - Et ‘førstehjelpskurs’ for pårørende, uavhengig av diagnose. Intro-kurs for pårørende - Et ‘førstehjelpskurs’ for pårørende, uavhengig av diagnose.

PIO - Pårørendesenteret i Oslo inviterer i samarbeid med Norsk forbund for utviklingshemmede (NFU), Oslo fylkeslag, til et introduksjonskurs for nye pårørende, uavhengig av diagnosen til den de er pårørende til. Formålet med kurset er å gi pårørende grunnleggende informasjon, kunnskap og innsikt som kan være til hjelp i pårørenderollen. Det legges ikke opp til diskusjon eller samtale.

Del siden på e-post